• OBJAVLJENO: 05.10.2007.
Dom za stare i iznemogle osobe u Goraždu svečano obilježio desetu godišnjicu postojanja

Jubilej dočekan u mnogo boljim uslovima

Dom za stare i iznemogle osobe u Goraždu, jedina ustanova ove vrste u regionu, 01.10.2007.godine obilježila je desetu godišnjicu postojanja. Ovaj vrijedan jubilej 52 štićenika, uglavnom sa područja jugoistočne Bosne, dočekalo je u mnogo drugačijem ambijentu u odnosu na prošlu godinu, jer je, prema riječima direktora Vahida Kanlića, potpora Vlade BPK-a Goražde ove godine veća, a širi se i krug prijatelja ustanove koji na različite načine pomažu njen rad. Čestitke i obećanja za nastavak podrške ovoj ustanovi tim povodom, uputili su premijer Salem Halilović i ministar socijalne politike Nazif Uruči, te brojni gosti i prijatelji. Onima koji su najviše pomogli rad ove ustanove osoblje Doma uručilo je zahvalnice.

U okviru svečanosti, direktorica humanitarne organizacije „Most ljubavi“ Jasminka Berbić i jedan od prvih štićenika ustanove Rušid Skenderagić otkrili su novoizgrađenu fontanu sa motivom goluba, kao zaštitnog simbola ustanove, čiji je autor akademski slikar Rusmir Salihbegović iz Tuzle. Svečarsku atmosferu u prelijepom ambijentu upotpunio je Vokalno instrumentalni sastav goraždanskog Centra za kulturu.

Povodom 10. rođendana Doma, štićenicima i osoblju poklon pakete uručili su humanitarna organizacija „Love bridge (Most prijateljstva)“, humanista Mile Plakalović, te „Lepenica company“ iz Goražda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.