• OBJAVLJENO: 05.10.2007.
U posjeti kantonalnim zvaničnicima boravili predstavnici Lot tima EUFOR-a stacioniranog u Goraždu

U posjeti kantonalnim zvaničnicima boravili predstavnici Lot tima EUFOR-a stacioniranog u Goraždu

Smjena Lot tima-prilika za oproštaj i upoznavanje sa novim sastavom

Premijer i članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde primili su 03.10.2007.godine u oproštajnu posjetu vođu LOT tima njemačkog EUFOR-a stacioniranog u Goraždu pukovnika Curtha. Ova posjeta iskorištena je i za upoznavanje kantonalnih zvaničnika sa pukovnikom Jorgom Struckmeierom koji će u narednih šest mjeseci predvoditi LOT tim EUFOR-a u Goraždu.

Pukovnik Curth zahvalio se ovom prilikom, u svoje ime i u ime svojih vojnika, za vrijeme provedeno u ovom, kako je istaknuo, predivnom kantonu u kojem se lijepo osjećao zbog gostoljubivosti njegovih stanovnika, ali i zahvaljujući vrlo dobroj saradnji sa predstavnicima kantonalnih i lokalnih vlasti.

-Bilo je interesantno posmatrati kretanje razvoja u kantonu, kao i vaš trud da pokrenete taj razvoj. Želim vam puno uspjeha u realizaciji planova kojima ste dali prioritet, naročito u izgradnji nove ceste prema Sarajevu i dovođenju što više industrijskih preduzeća u kanton- naglasio je pukovnik Curth.

Vrlo dobru saradnju Vlade Bosansko-podrinjskog kantona sa Lot timom njemačkog EUFOR-a stacioniranog u Goraždu istaknuo je i Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović, kao i ministri u Vladi kantona koji su izrazili spremnost da se takva saradnja nastavi i sa novim sastavom LOT tima.

Premijer i članovi Vlade BPK-a Goražde upoznali su i novog vođu Lot tima u Goraždu pukovnika Jorga Struckmeiera koji im se tom prilikom predstavio sa par pozdravnih riječi, a nakog toga, Premijer Halilović uručio je pukovniku Curthu poklon koji će ga trajno podsjećati na misiju u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.