• OBJAVLJENO: 11.04.2012.
Na sastanku u Sarajevu
Definisani dalji koraci na osposobljavanju skijališta na području BPK

O nastavku realizacije projekta otvaranja novih staza za skijanje i osposobljavanja skijališta na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, razgovarano je juče u Sarajevu, na sastanku ministara privrede BPK Goražde i Kantona Sarajevo, Demira Imamovića i Rusmira Sendića, načelnika općine Pale-Prača Asima Zeca i predstavnika firme ZOI 84 iz Sarajeva.

Radi se o otvaranju nove ski staze u okviru Sportsko-rekreacionog centra Ruda Glava, kao i o produžetku ski staze u okviru ski centra na Bijelim Vodama u općini Pale-Prača.

Sredstva za nastavak realizacije ovog projekta obezbijedit će Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, dok će sredstva za rastavljanje i transport ski lifta i žičare iz Švicaraske, kao i njihovo sastavljanje na Rudoj Glavi, odnosno Bijelim Vodama, obezbijediti Ministarstvo za privredu Kantona Sarajevo.

Na sastanku u Sarajevu precizirane su aktivnosti svih implementatora ovog projekta čijom će se realizacijom stvoriti bolji uslovi za razvoj zimskog turizma na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.