• OBJAVLJENO: 05.11.2007.
Sead Imamović ponovno imenovan na dužnost predsjednika Općinskog suda u Goraždu

Priznanje za stručan i nezavisan rad

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 22.10.2007.godine donijelo je Odluku o ponovnom imenovanju sudije Seada Imamovića za predsjednika Općinskog suda u Goraždu.

„Prilikom imenovanja Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine je uzelo u obzir kvalifikacije, znanje i iskustvo imenovanog kandidata. Imenovani kandidat se istakao, svojim prethodnim stručnim dostignućima, sposobnošću za obavljanje poslova sudije i rukovodioca, mogućnošću analiziranja pravnih problema, po pokazanoj nezavisnosti, integritetu, revnosti i odgovornosti u obavljanju dužnosti, kao i komunikativnosti i zrelosti prilikom odlučivanja“- stoji između ostalog u obrazloženju ove Odluke.

Gospodin Imamović, novu, odnosno, staru dužnost trebao bi preuzeti 01.01.2008. godine. Ukazano povjerenje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH aktuelnom predsjedniku Općinskog suda u Goraždu gospodinu Seadu Imamoviću, svakako je podstrek za njegov što uspješniji dalji rad, ali i priznanje svim uposlenicima ovog Suda.

Čestitke predsjedniku Općinskog suda u Goraždu Seadu Imamoviću, tim povodom, uputilo je Ministarstvo za pravosuđe, upravu i radne odnose u Vladi BPK-a Goražde na čelu sa ministricom Radmilom Janković.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.