• OBJAVLJENO: 06.11.2007.
Vlada BPK-a odobrila dodatnih 10.000 KM općini Pale-Prača za sanaciju šteta od poplava

Preliminarna procjena štete 664.000 KM

Za hitne intervencije na sanaciji štete nastale od nedavnih poplava u općini Pale-Prača Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na svojoj 35.redovnoj sjednici održanoj 06.11.2007.godine odobrila je dodatnih 10.000 KM. Ova sredstva biće izdvojena iz budžeta Ministarstva za privredu, sa ekonomskog koda „ Investicije u vodoprivredne objekte“.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj Kantonalne komisije za procjenu šteta, te zadužena kantonalna Uprava za civilnu zaštitu da prema predviđenoj proceduri pripremi za Vladu akt koji će biti upućen Vladi Federacije i federalnoj Upravi Civilne zaštite, a koji se odnosi na nadoknadu pričinjene štete. Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je odmah nakon proglašenja stanja elementarne nepogode interventno uputila iz budžetskih rezervi pomoć općini Pale-Prača u iznosu od 10.000 KM, a kako je naglašeno, i dalje će se pratiti situacija u ovoj općini i intervenirati prema ukazanim potrebama.

Prema preliminarnom izvještaju Općinske komisije za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća, šteta koju su pričinile nedavne poplave na području općine Pale-Prača procjenjuje se u približnom iznosu od 664 000 KM. Ova cifra nije konačna, a najviše su nastradali infrastrukturni i poljoprivredni objekti, kao i poljoprivredne kulture.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.