• OBJAVLJENO: 07.11.2007.
Goraždanski Dom zdravlja „Isak Samokovlija“ dobio vrijednu donaciju

Sanitetsko vozilo poklon Federalnog ministarstva zdravstva

Ministarstvo zdravstva FBiH Domu zdravlja “Isak Samokovlija” u Goraždu doniralo je 06.11.2007.godine sanitetsko vozilo, čime je značajno unaprijeđen rad ljekara na terenu, koji su do sada raspolagali dotrajalim vozilima, dodatno oštećenim nezapamćenim gradom prije nekoliko mjeseci.

“Ovo Ministarstvo će i dalje nastojati da unaprijedi nivo zdravstvene zaštite na ovom području. I ubuduće ćemo cijeniti geografski položaj i značaj Goražda, kao istočne kapije države BiH” – kazao je federalni ministar Safet Omerović, najavljujući projekte iz oblasti porodične medicine u narednoj godini. Na skromnoj svečanosti ministru Omeroviću zahvalnice su uručili direktor Doma zdravlja prim. dr Ferid Tutić i načelnik općine Goražde Mustafa Kurtović, dok je kantonalni premijer Salem Halilović najavio potporu projektima Kantonalne bolnice kroz 400 000 KM usvojenih u rebalansu budžeta.

“Dom zdravlja čini skoro posljednje korake u reformi primarne zdravstvene zaštite u porodičnu medicinu. Federalno ministarstvo je iniciralo i dobrim dijelom finansiralo, kroz “III grant Vlade Japana”, projekat “Jačanje zdravstvenog sektora”, te kroz transfer zdravstvenim ustanovama, uz učešće Vlade BPK od 30%, izgradnju ambulanti porodične medicine u Višegradskoj ulici i Prvom maju, rekonstrukciju i opremanje ambulanti u Osanici, Beriču, Ilovači, ambulanti 3 i 4 u Domu zdravlja. Ove godine gradimo u Mujković polju, a u narednoj ćemo opremiti ambulantu u Vitkovićima, čime ćemo zaokružiti mrežu ambulanti porodične medicine” – kazao je prim. dr Ferid Tutić.

Federalni ministar posjetio je ambulantu 4 u Domu zdravlja, te gradilište nove ambulante porodične medicine u Mujković polju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.