• OBJAVLJENO: 25.04.2012.
Dani otpora 2012.
Program manifestacije bit će poznat do kraja sedmice

Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma i događaja iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde održao je danas sastanak sa podnosiocima inicijativa i prijedloga koji će se uvrstiti u Program obilježavanja Dana otpora za 2012. godinu.

Cilj sastanka bio je da se, prije konačnog usvajanja Programa obilježavanja, još jednom čuju mišljenja i obrazloženja podnosioca prijedloga i zahtjeva, kako bi Program bio što obuhvatniji i kako bi se osiguralo što masovnije učešće građana u obilježavanju značajnih datuma i događaja iz ratnog perioda 1992-1995. na području naše kantona.

Programom manifestacije planirani su brojni kulturni, sportski, vjerski i zabavni sadržaji, a u obilježavanju Dana otpora učestvovat će i gosti iz drugih gradova Federacije BiH.

U okviru Dana otpora u Goraždu će se 9. maja održati i godišnje druženje dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, a svoje prisustvo ovom događaju najavili su i najviši politički zvaničnici.

Uvod u ovogodišnju manifestaciju Dani otpora bit će otvaranje hair česme u mjesnoj zajednici Bogušići, koje će se održati 2. maja, a zvanični početak manifestacije zakazan je za 4. maj, dan kojim se ove godine ujedno obilježava 20-ta godišnjica od početka napada na Goražde i organizovanja otpora na ovim prostorima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.