• OBJAVLJENO: 11.12.2007.
Humanost na djelu
Šeherzada Vakilzadeh podijelila hranu stanarima kolektivnih centra u Goraždu

IMG_9794

Predsjednica humanitarne organizacije „Most prijateljstva“ Šeherzada Vakilzadeh sa premijerom BPK Goražde Salemom Halilovićem posjetila je 05.12. 2007.godine kolektivne centre Podhranjen i Đački dom u Goraždu, gdje je istovremeno podijeljena prva pošiljka hrane njihovim stanarima. Među korisnicima pomoći je i porodica Herak, Almir i malodobna Elvira, koji su, osim hrane, dobili i peć koja im je nedostajala. Premijer Halilović je obećao da će Almir Herak dobiti i posao.

„Treća faza projekta za 2007. godinu je u toku i ove ljude ćemo pomagati do aprila naredne godine. Neophodnu hranu za zimu, prvi dio sada, a drugi u januaru i februaru, dobit će blizu 1000 ljudi“ – kazala nam je Šeherzada Vakilzadeh, velika prijateljica naše zemlje, koja je istaknula da je Berlin već odobrio projekat sličan ovogodišnjem, kojim će biti obuhvaćeno između 100 i 130 porodica iz jugoistočne Bosne. Osim rekonstrukcije kuća, projekat podrazumijeva i pomoć u poljoprivrednoj mehanizaciji, obnovi stočnog fonda, te osiguranju zimnice.

„Porodice koje se budu željele vratiti svojoj kući u RS bit će uvrštene u naše programe rekonstrukcije. Nikada neću ostaviti Bosnu i bit ću tu i naredne godine kako bih pomagala ljudima da započnu novi život“ – dodaje Vakilzadeh.

Alen Bajramović

IMG_9795

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.