• OBJAVLJENO: 27.04.2012.
Održana godišnja i vanredna sjednica Skupštine
Usvojen Izvještaj o radu Vlade BPK Goražde i programi utroška sredstava Ministarstva za boračka pitanja

Na danas održanoj godišnjoj sjednici Skupštine BPK Goražde usvojen je Izvještaj o radu Vlade BPK Goražde za 2011. godinu. Klub poslanika SDA, ovom prilikom, zatražio je od Vlade BPK Goražde da uz Izvještaj o izvršenju budžeta BPK Goražde za 2011. godinu dostavi dodatna obrazloženja u vezi pitanja koja su istaknuta u raspravi po Izvještaju o radu Vlade, a koja se odnose na pitanja iz nadležnosti Ministarstva za boračka pitanja i Ministarstva za privredu.

Na prijedlog poslanika Kluba Stranke za BiH, Skupština je usvojila zaključke kojim je Vladi BPK Goražde predloženo da u Program rada za 2012. godinu uvrsti Akcioni plan za mlade u BPK Goražde za period 2012-2014. godina, kao i donošenje Zakona o spomenicima i kulturnom naslijeđu u BPK Goražde.

Skupština je dala saglasnost i na Program rada Vlade BPK Goražde te usvojila Program rada Skupštine za 2012. godinu.

Na vanrednoj sjednici Skupštine koja je održana održana odmah nakon godišnje sjednice, Skupština je dala saglasnost i na programe utroška sredstava Ministarstva za boračka pitanja.

Usvajanjem programa utroška sredstava „Transferi neprofitnim organizacijama“ i „Transferi pojedincima“, omogućena je realizacija prava boračkih populacija za ovu godinu u skladu sa  važećim zakonskom propisima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.