• OBJAVLJENO: 27.12.2007.
Potpisan Ugovor o sanaciji i izgradnji tri putna pravca u općini Goražde

Radost za stanovnike goraždanskih ruralnih područja

Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović i direktorica firme „Goraždeputevi„ Munevera Ušanović potpisali su 26.12.2007.godine Ugovor o početku radova na sanaciji i izgradnji putnih pravaca Ilovača-Brzača, Berič-Spahovići i Podborovići-Rešetnica u općini Goražde. Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnik općine Goražde prof. Mustafa Kurtović i ministar za privredu Elfad Mašala.

Vrijednost ovog ugovora je 457.260 KM, a to su sredstva koja će u zajedničkom projektu izgradnje ovih putnih pravaca, izdvojiti Vlada BPK-a .

Vrijednost cjelokupnog projekta je 1.971.276 KM. Pored sredstava Vlade, u njemu će sa 195.000 KM učestvovati i Općina Goražde, te IFAD sa 420.000 KM i OdRaz sa 890.276 KM.

Radovi će prema riječima direktorice Ušanović započeti čim to vrijeme dozvoli, a ovom prilikom Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović izrazio je zadovoljstvo što će stanovnici ovog gusto naseljenog dijela goraždanske općine sa velikim brojem poljoprivrednih proizvođača, konačno, sa središtem općine biti povezani kvalitetnim putnim komunikacijama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.