• OBJAVLJENO: 02.04.2008.
Bosansko-podrinjski kanton Goražde posjetio novoimenovani ambasador Palestine u BiH

Sličnosti oba naroda u pravednoj borbi za slobodu

U prvoj zvaničnoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde 28.03.2008.godine boravio je novoimenovani ambasador Palestine u Bosni i Hercegovini Rostom Amir Saker Hussein sa saradnicima.

Ambasador Palestine susreo se tom prilikom sa Premijerom BPK-a Salemom Halilovićem i članovima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona, te učestvovao na tribini posvećenoj Palestini i palestinskom narodu.

Uz riječi dobrodošlice i predstavljanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, najviši kantonalni zvaničnici govorili su, između ostalog i o gorkim iskustvima oba naroda i njihovoj pravednoj borbi za slobodu.

Ambasador Rostom izrazio je zadovoljstvo što je njegova prva posjeta nakon imenovanja na funkciju ambasadora u našoj zemlji bila upravo Goraždu čijim izgledom je oduševljen i kojeg će, kako je istaknuo ponovo posjetiti sa svojom djecom.

„Ne želimo da se ponovi ono što je bilo. Želim prosperitet i napredak ovom narodu koji je zaslužio više od rata i ja sam uvjeren da ćete imati snage u sebi da nastavite dalje, da idete korak dalje.“, izjavio je palestinski ambasador.

„ Razmijenili smo iskustva našeg naroda i palestinskog, nažalost loša iskustva i složili se da se samo upornošću i ciljevima za koje se vrijedi boriti može doći do uspjeha. Ambasador nas je informisao malo detaljnije o situaciji u Palestini u najnovije vrijeme, mi smo mu prenijeli neke naše utiske iz naše najnovije istorije i nadam se našoj budućoj saradnji i na nekim drugim poljima“ – riječi su Premijera BPK-a Goražde Salema Halilovića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.