• OBJAVLJENO: 24.05.2012.
Sa sastanka Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde
Pozitivno ocijenjeno donošenje Zakona o javno-privatnom partnerstvu

Danas je održan redovni sastanak Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde na kojem je razgovarano o aktuelnim pitanjima iz njegove nadležnosti.

Pored Program rada Ekonomsko-socijalnog vijeća za 2012. godinu koji je danas i usvojen,  na dnevnom redu našao se i zahtjev Udruženja pravobranilaca FBiH za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za organe uprave i sudske vlasti, kao i Nacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu BPK Goražde.

Donošenje Zakona o javno-privatnom partnerstvu ocijenjeno je kao veoma pozitivno jer će se angažovanjem javnog i privatnog kapitala otvoriti prostor za nova investiciona ulaganja.

– Potrebno je naći prave stvari u kojima će se uspostaviti javno- privanto partnerstvo, jer ukoliko se nađe, onda je to veoma povoljno. S jedne strane država će dati svoj doprinos, s druge strane to će biti neko ko nosi poslovnu inicijativu i u jednoj zajedničkoj saradnji koristiće se oni potencijali koji su nedovoljno iskorišteni i na jednoj i na drugoj strani, a u zajedničkom partnerstvu može se postići puno više – zaključio je predsjednik ESV BPK Goražde Ibro Mašala.

Što se tiče privrednih kretanja, zaključeno je da su potignuti pozitivni pomaci, obzirom da je na području našeg kantona, u posljednjih godinu dana, došlo do značajnog poboljšanja kada je u pitanju otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti

Naglašena je i potreba daljnje saradnje  i dijaloga sa Vladom BPK Goražde s ciljem donošenja kvalitetnih rješenja na poboljšanju životnog standarda na ovom prostoru.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.