• OBJAVLJENO: 24.04.2008.
Članovi Kantonalne i općinskih komisija za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća analizirali primjenu postojećih propisa

U organizaciji Kantonalne uprave civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, dana 22.04.2008. godine u Velikoj sali Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, održan je sastanak predsjednika i članova Kantonalne i općinskih komisija za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća kao i predstavnika službi civilne zaštite općina Goražde, Foča- Ustikolina i Pale-Prača. Sastanak je održan na osnovu zahtjeva Federalne uprave civilne zaštite, a u svrhu razmatranja dosadašnje primjene propisa koji se odnose na procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća.

Tokom sastanka mogla su se čuti različita mišljenja o primjeni propisa u proteklom periodu, koji se odnose na Uredbu o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća i na Odluku o postupku i kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći općinama i kantonima za otklanjanje šteta nastalih od prirodnih i drugih nesreća.

Prema riječima direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Rama Živojevića, povod ovog sastanka je analiza postojećih propisa kako bi se iznijeta mišljenja, prijedlozi, izmjene i dopune, kao i njihov zajednički stav, mogla dostaviti Federalnoj upravi civilne zaštite, najkasnije do 25.04.2008. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.