• OBJAVLJENO: 03.06.2008.
Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH

Predložene mjere za efikasniju zaštitu od požara

U organizaciji Uprave civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u sali Ministarstva za privredu 28.05.2008.godine održana je javna rasprava o nacrtu Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH.

Učešće na javnoj raspravi uzeli su predstavnici općinskih službi civilne zaštite općina Goražde, Pale-Prača, Foča-Ustikolina, predstavnik Teritorijalne vatrogasne jedinice Goražde, predstavnik Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, kao i predstavnik Kantonalne uprave za šumarstvo.

Prema riječima direktora Kantonalne uprave civilne zaštite gosp. Rama Živojevića, nacrt Zakona izradila je Radna grupa od jedanaest članova u kojoj su bili predstavnici sedam federalnih organa uprave, Vatrogasnog saveza F BiH i Instituta zaštite od požara i eksplozija Sarajevo. Uprava civilne zaštite BPK-a Goražde uputila je 30.04.2008.godine dopis općinama i dostavila im nacrt Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu F BiH, na koji su pomenute općine trebale dati svoje mišljenje i sugestije.

Zajednički stav učesnika Javne rasprave bio je da se sugeriše Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da predloži Vladi Federacije da ovaj Zakon ide u redovnu proceduru u formi nacrta na jedan i na drugi Dom Parlamenta i na njihova radna tijela, što je, ujedno, bio i zaključak pomenute Javne rasprave.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.