• OBJAVLJENO: 04.06.2008.
Organizovan prijem za igrače i upravu MRK „Goražde-Bekto“

Čestitke za plasman u Evropu!

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović. i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Sevda Popović organizovali su 28.05.2008.godine prijem za članove i Upravu Muškog rukometnog kluba „Goražde-Bekto“. Prijemu je prisustvovao i načelnik Općine Goražde prof. Mustafa Kurtović.

Povod ovom prijemu bio je veliki uspjeh MRK „Goražde Bekto“, koji je nakon uspješno završene takmičarske sezone i plasmana na 5. mjesto Premijer lige Bosne i Hercegovine, po prvi put u svojoj historiji, dugoj 52 godine, stekao pravo učešća na Challenge kupu.

Kantonalni i općinski zvaničnici, uputili su čestitke rukometašima i Upravi ovog kluba, a Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović, tim povodom, uručio je predstavnicima uprave MRK „Goražde- Bekto“, prigodan poklon-umjetničku sliku Goražda.

Uz čestitke i zahvalnost na velikom uspjehu, razgovarano je, takođe i o aktuelnim problemima u ovom klubu, koji su najviše finansijske prirode, a uz odgovarajuću dodatnu finansijsku podršku, kako je istaknuto, jedino će biti moguć i nastup goraždanskih rukometaša u Challenge kupu.

Prema riječima Premijera BPK-a Goražde Salema Halilovića, Vlada BPK-a, putem svog resornog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u prošloj godini izdvojila je za MRK „Goražde – Bekto“ više od 100.000 KM. Podrška ovom klubu nastavljena je i u ovoj godini, a pokušaće se iznaći i dodatna finansijska sredstva za učešće Goraždana na ovom evropskom takmičenju.

Ovaj izvanredan uspjeh i plasman u Evropu zaslužuje podršku, kako radi igrača i Uprave kluba, tako i radi vjernih goraždanskih navijača, istaknuto je ovom prilikom.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.