• OBJAVLJENO: 28.07.2008.
Korištenje imovine neperspektivne za Oružane snage

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Salem Halilović i direktor Službe za zajedničke poslove organa Federacije BiH Haris Ihtijarević potpisali su ugovor o korištenju objekata bivše kasarne Goražde 1 i kasarne Šišeta.

„Drago mi je što smo u Vladi F BiH prepoznali značaj imovine koja je proglašena neperspektivnom za Oružane snage BiH i samim tim je stavljena na raspolaganje Vladi FBiH da upravlja njom, a sa druge strane poznati su nam problemi sa kojim se susreće Vlada BPK-a, a koji se tiču plaćanja zakupnina, tako ćemo na ovaj način omogućiti Vladi BPK-a da stavi u funkciju ove objekte od kojih će imati koristi i lokalna zajednica, a posebno ako se to bude moglo iskoristiti za neka investiranja i nova zapošljavanja“, rekao nam je direktor Ihtijarević.
Ugovor je potpisan na 5 godina, a kako nam je rekao Ihtijarević razlog tome je što se još uvijek čeka na Zakon o imovini na nivou BiH.

„Ove dvije lokacije ponudićemo našim investitorima kako bi te lokacije iskoristili na najbolji mogući način, a već ima nekih interesanata, za što ćemo mi raspisati konkurs i odabrati najpovoljinijeg ponuđača, a prednost će u svakom slučaju imati subjekti sa područja BPK-a Goražde“, rekao je premijer Halilović.

Potpisivanjem ugovora i Vlada BPK-a Goražde dobila je na korištenje 5 godina zgradu u kojoj je i do sada bila smještena.

(Piše: Rabija Šalo)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.