• OBJAVLJENO: 19.06.2012.
Na 4.vanrednoj sjednici Skupštine BPK Goražde
Bosansko-podrinjski kanton Goražde dobio novu Vladu

Sa 13 glasova za, 11 protiv i 1 suzdržanim, Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  na današnjoj 4.vanrednoj sjednici donijela je Odluku o potvrđivanju Vlade Bosansko-podrinjskog kantona na čelu sa premijerom, prim. dr. Alijom Begovićem.

Sastav nove Vlade, pored premijera, čine četiri  SDA -ova ministra iz sastava prethodne Vlade: Alma Delizaimović- ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Radmila Janković-ministrica za pravosuđe, Muhidin Pleh-ministar za finansije i Nusret Sipović-ministar za unutrašnje poslove, kao i novi ministri :Emir Hodović-ministar za privredu, Zijad Briga-ministar za boračka pitanja, Branka Šekarić-ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice i Jasmin Sadiković, ministar za urbanizam i prostorno uređenje ( SDA, LDS i BPS).

Premijer i ministri u Vladi danas su dali svečanu zakletvu, a ovoj ceremoniji nisu prisustvovali poslanici SDP-a i SBB-a i po jedan poslanik Narodne stranke radom za boljitak i BPS-a,  koji su optuživši Skupštinu da krši Ustav i Poslovnik o radu, napustili sjednicu u pauzi prije polaganja zakletve.

Novoizabrani premijer, prim. dr Alija Begović u svom kratkom obraćanju nakon polaganja zakletve, uz zahvalnost poslanicima na ukazanom povjerenju,  kazao je da je pred novom Vladom težak i odgovoran posao zbog ekonomske krize i odnosa u Federaciji, ali i zbog tijesne skupštinske podrške. On je istaknuo da će nova Vlada raditi, prije svega, u interesu građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te da očekuje podršku svih poslanika u realizaciji projekata koji će donijeti dobrobit svima.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.