• OBJAVLJENO: 25.10.2008.
Potpisani ugovori o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja BPK-a Goražde

Vlada zadovoljna uslugama goraždanskih prijevoznika

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Sevda Popović potpisali su 24.10. 2008.godine ugovore o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja ovog Kantona. Ugovori su potpisani sa direktorima ATTP „Centroprevoz“ i firme „Damir Turs“ iz Goražda Hamzom Bećirevićem i Damirom Ahmetspahićem.

Uz čestitke predstavnicima odabranih firma na dobivenom poslu, Premijer Salem Halilović i ministrica Sevda Popović, pohvalili su dosadašnju vrlo dobru saradnju sa ATTP“ Centroprevoz i firmom „Damir Turs“.

– U protekloj školskoj godini nismo dobili nijedan prigovor na vaše usluge, koje obavljate na vrijeme, korektno i dosta kvalitetno- naglasio je Premijer Halilović, koji je istaknuo da će Vlada BPK-a Goražde raditi i dalje na tome da učenicima i studentima sa područja ovog kantona obezbijedi maksimalne uslove za obrazovanje.

Direktor ATTP „Centroprevoz“ Hamza Bećirević, kazao je ovom prilikom da njegova firma sa besplatnim mjesečnim kartama pomaže i socijalno ugrožene učenike, a posebno one iz susjednog entiteta koji pohađaju škole u Goraždu, te da će uposleni u ovoj firmi nastojati da se i u narednom periodu prilagode potrebama učenika i goraždanskih škola, a već je pripremljen projekat i za penzionere, te upućen u Udruženje penzionera BPK-a na razmatranje.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na godišnjem nivou za finansiranje prijevoza učenika sa područja ovog kantona izdvojiće više od 220.000 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.