• OBJAVLJENO: 04.11.2008.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zagrebački muftija Ševko ef. Omerbašić boravili u neslužbenoj posjeti BPK-u Goražde

Svima treba poručiti da dođu u Goražde i vide kako se ljudima osigurava bolja budućnost

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, zagrebački muftija Ševko ef. Omerbašić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić posjetili su Ustikolinu i Goražde. Nakon posjete Bandićevoj majci u Grudama, Omerbašićevoj rodbini u Ustikolini, dvojica dugogodišnjih prijatelja obišli su i pogone tvornice odjeće «Zlatna nit» Hame Granova i najvećeg izvoznika sa ovih prostora «Bekto Precise» Redže Bekte. Bandić i Omerbašić susreli su se i sa načelnikom općine i premijerom BPK Goražde Mustafom Kurtovićem i Salemom Halilovićem.

– Goražde smo svo ratno vrijeme vidjeli kao mjesto stradanja i okupacije. Na sreću ovdje se život vratio, vratili su se ljudi koji znaju, koje je Bog obdario voljom i znanjem da probude proizvodnju i da osiguraju ljudima posao. Sretan sam što sam sa prijateljima, među prijateljima u Goraždu i sretan sam što vidim kako se Goražde budi, nakon stradanja kroz koje je prošlo – kazao nam je Bandić, najavivši da će kafu sa prijateljima koje je upoznao uskoro popiti i u Zagrebu. – Treba doći i vidjeti kako se kuje svjetska tehnologija u Goraždu. Mislim da svima treba poručiti da dođu u Goražde i vide kako se ljudima osigurava bolja budućnost – dodao je Bandić.

– Ovo danas što smo vidjeli još više nas ohrabruje da će budućnost Goražda biti svijetla i to je zahvala Goraždanima za ono što su za vrijeme rata uspjeli sačuvati i opstati na ovim prostorima. Već dvije godine dogovaramo da dođemo od njegovog rodnog mjesta do Goražda. Znamo se dugo i ostvarili smo ovu posjetu, zahvaljujući gospodi Senadu Šahinpašiću Šaji, Hami Granovu i Redžu Bekti. Gradonačelnik Bandić puno je pomogao Bošnjacima u Zagebu i on je poznat kao dobrotvor. Ne znam šta bih bolje rekao osim da ga Bog poživi – kazao nam je Omerbašić.

(piše: A. Bajramović)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.