• OBJAVLJENO: 16.12.2008.
Održan sastanak sa menadžmentima i sindikatima obrazovanja, policije i uprave

Solidarnost, najbolja mjera!

sastanak_sa_sindikatima_b1.jpg

Premijer BPK-a Goražde, Nazif Uruči i resorni ministri organizovali su 16.12.2008.godine sastanak sa menadžmentima iz sektora obrazovanja, policije i uprave, te sindikatima ovih triju grupacija.

sastanak_sa_sindikatima_b2.jpg

Tema ovog sastanka bila je ostvarivanje elementarnih prava kao što su plaće, nivo naknada, porezi, a u tom kontekstu, razgovarano je i o primjeni kolektivnih ugovora sa sindikatom.

Na ovom sastanku razriješene su i neke nedoumice oko obračuna poreza na plaću, koji će se početi primjenjivati od prvog januara naredne godine. Akcenat razgovora bio je na predstojećoj godini, koja će prema ocjeni najodgovornijih ljudi u Vladi BPK-a biti teška, no, uz racionalnu potrošnju, koju je Bosansko-podrinjski kanton i do sada primjenjivao, neće kako je istaknuto, biti nekog većog odstupanja od postojećeg stanja, pa tako ni smanjivanja plaća budžetskih korisnika.

sastanak_sa_sindikatima_b3.jpg

sastanak_sa_sindikatima_b4.jpg

U vremenu recesije najbolja mjera je solidarnost. Dogovorili smo se, da ćemo, u partnerskom odnosu, imati redovne sastanke u cilju informisanja i određivanja šta su prioriteti.- kazao nam je na kraju ovog sastanka premijer BPK-a Goražde, Nazif Uruči, zahvalivši se učesnicima ovog sastanka što su pokazali razumijevanje i potrebu da zajednički traže što bolja rješenja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.