• OBJAVLJENO: 18.07.2012.
XV internacionalni Festival prijateljstva Goražde 2012- posljednja festivalska noć
GORAŽDE JOŠ JEDNOM POKAZALO SVU ŠIRINU SRCA I DUŠE

Dobru zabavu za najmlađe, posljednje festivalske noći napravio je sarajevski dječiji ansambl  “Princes krofne”, koji je imao odličan nastup, a najmlađi su mogli uživati u njihovim kompozicijama. Poslije jednosatnog nastupa “Princes krofni”, a prije same ceremonije zatvaranja ovogodišnjeg Festivala, nastupili su goraždanski interpretatori narodne muzike i sevdalinke, Aziz Gluščević Zisko, Bećir Obarčanin, Meliha Lila Muhović, te Mustafa Ćerimović i Eldin Karaosmanović (bend “Boje duge”). Veoma zanimljivom koreografijom publiku su počastili i gosti iz Turske, folklorni ansambl iz Gaziemira.

Porukom u ime mladih koju je pročitao mladi goraždanski pisac Vedin Klovo oprostili smo se od ovogodišnjeg Festivala: “Goražde je ovih nekoliko dana zasvjetlilo punim sjajem zahvaljujući vama: gostima iz drugih zemalja, gradova i građanima grada Goražda. Cijelom svijetu smo pokazali da prijateljstvo i ljubav ne poznaju granice koje su postavili ljudi i da nije važno ko smo i odakle dolazimo sve dok u srcu nosimo ljubav, mir i prijateljstvo” – rečeno je u ovoj poruci.

Nakon poruke u ime mladih Goražda, načelnik općine Goražde i predsjednik Organizacionog odbora XV Festivala prijateljstva mr. Muhamed Ramović obratio se prijateljima i građanima Goražda, te Festival proglasio zatvorenim:” Dragi prijatelji čast mi je pozdraviti vas i zahvaliti vam za lijepo druženje tokom Festivala prijateljstva. Širili smo prijateljstvo na sve kontinente svijeta, slali poruke mira cijelom svijetu. Ovaj Festival je naš ponos i mi ga ljubomorno čuvamo”, rekao je načelnik Ramović.

Festivalsku zastavu spustili su prijatelji iz Gaziemira, a vatromet je označio i kraj Festivala. Dobra zabava nastavila se uz  repertoar koji su za publiku pripremili goraždanski duo Tifa i Žera.

Nakon njih,  zvijezda večeri Nikola Rokvić u potpunosti je opravdao očekivanja brojnih fanova. Uglas sa njim publika je pjevala, a on je zasigurno publici poklonio nezaboravnu noć na ovogodišnjem Festivalu. Preko dva sata druženja sa Nikolom, publika u Goraždu zasigurno će dugo pamtiti.

Press služba Festivala prijateljstva

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.