• OBJAVLJENO: 11.02.2009.
Pripreme materijala za tematsku sjednicu Skupštine BPK-a Goražde

O temi „Privreda i zapošljavanje“ razgovarano sa menadžmentom i sindikatom privrednih društava za lokaliteta “Pobjede“

privreda_i_zaposljavanje_b.jpg

Ministarstvo za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, organizovalo je 11.02.2009.godine sastanak sa Sindikatom metalaca i menadžmentom četiri privredna društva sa lokaliteta bivše UNIS „Pobjeda“ o temi „Privreda i zapošljavanje na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“.

privreda_i_zaposljavanje_b1.jpg

Obzirom da je Ministarstvo za privredu u saradnji sa Komisijom za privredu i ekonomska pitanja sačinilo radni materijal za tematsku sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o temi „Privreda i zapošljavanje“, sa konkretnim prijedlozima i mjerama vezanim za unaprijeđenje ove oblasti, sastanak je organizovan kako bi se razmotrio materijal, dalo mišljenje, te utvrdili pravci aktivnosti koje bi se trebale poduzeti kako bi zaključci Skupštine bili konketniji.

privreda_i_zaposljavanje_b2.jpg

Ministarstvo je, s ciljem prevazilaženja nadolazeće teške ekonomske situacije, prezentiralo privrednicima i dokumente Vlade Federacije BiH, Udruženja poslodavaca F BiH, Ekonomsko-socijalnog vijeća i Sindikata, te Socijalni sporazum Vlade Federacije za period 2009-2010 godina, koji se odnose na Program mjera za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize i unaprijeđenje poslovnog ambijenta.

privreda_i_zaposljavanje_b3.jpg

I Sindikat i menadžment iznijeli su svoje konkretne prijedloge na materijal koji će prije tematske sjednice biti upućen Vladi na razmatranje, a potom Skupštini BPK-a Goražde.
– Očekujemo da će Skupština podržati naše zahtijeve i utvrditi Plan mjera za ublažavanje posljedica ekonomske globalne krize, sa konkretnim rokovima. Bitno je samo da ne dođe do otpuštanja radnika i da se ovaj nivo proizvodnje zadrži.- riječi su predstavnika Glavnog odbora Sindikata metalaca Muhameda Mašića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.