• OBJAVLJENO: 16.02.2009.
Saradnja sa JKP ZOI 84 i „ZOI TOURS-om“ iz Sarajeva

Važan korak za Strategiju razvoja turizma na području BPK-a Goražde

posjeta_direktora_zoi84_b.jpg

Generalni direktor kantonalnog javnog preduzeća ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima i predstavnici Turističke agencije „ZOI TOURS“ boravili su 16.02.2009.godine u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

posjeta_direktora_zoi84_b1.jpg

Na sastanku kojeg su, tom prilikom, organizovali Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči i ministar za privredu prof. Mustafa Kurtović, razgovarano je o Strategiji razvoja turizma, o aktuelnim pitanjima i projektima u oblasti turizma te o raznim oblicima saradnje sa ovim preduzećem i njihovom turističkom agencijom. Sastanku su prisustvovali i predstavnici kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, predstavnici općina u sastavu Kantona, Turističke zajednice BPK-a Goražde, kao i direktori sportsko-rekreacionih centara i turističkih agencija.

posjeta_direktora_zoi84_b2.jpg

Poslije nedavno održane prezentacije „Strategije razvoja turizma u Federaciji BiH“, ovo je prvi sastanak koji je imao za temu „Strategiju razvoja turizma na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“, i prvi je od niza sastanaka koje će kantonalno Ministarstvo za privredu organizovati na ovu temu, s ciljem da se, u saradnji sa svim zainteresovanim subjektima, utvrde jasne smjernice za budući razvoj ove veoma značajne privredne grane BPK-a Goražde. Dolazak generalnog direktora JKP ZOI 84 i predstavnika „ZOI TOURS-a „ u ovaj Kanton s ciljem uspostavljanja buduće saradnje i uvezivanja turističke ponude Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa programom i razvojnim planovima ovog preduzeća, ocijenjen je veoma pozitivnim i korisnim, a ovaj sastanak kao vrlo dobra prilika za razmjenu informacija i početak te saradnje.

posjeta_direktora_zoi84_b3.jpg

Direktor Ajnadžić upoznao je prisutne sa aktivnostima i planovima JKP ZOI 84, kao i sa aktuelnom ponudom vezanom za klizanje djece i omladine u „Zetri“, koja će, uz podršku resornog kantonalnog ministarstva, lokalne zajednice i svih zainteresovanih subjekata, biti omogućena i učenicima sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Dogovoreno je da kantonalno Ministarstvo za obrazovanje sprovede anketu u školama o interesovanju učenika za klizanje na „Zetri“ i eventualno skijanje na Bjelašnici i Igmanu te da se na osnovu dobivenih informacija, krene u realizaciju ovog aranžmana. Razgovarano je i o vrlo izvjesnom uspostavljanju jednog ski lifta na Bijelim Vodama, kao i o realizaciji projekta uspostavljanja jedne ledene plohe na rukometnom igralištu u naselju „1.maj“ u Goraždu.

Tim povodom, inžinjer Amir Ibrahimović prezentirao je AST-ov projekat formiranja ledenih ploha, na osnovu kojeg funkcionira i ledena ploha u „Zetri.“ JKP ZOI 84 na području Kantona Sarajevo, kako je istaknuto, uskoro će postaviti još šest ledenih ploha, a spremno je sličnu uslugu ponuditi i drugim gradovima u BiH, ako za njih iskažu interesovanje i obezbijede uslove.

U svakom slučaju, saradnjom sa ZOI 84 i „ZOI TOURS-om“ Bosansko-podrinjski kanton Goražde ima priliku da prezentuje svoje turističke potencijale i uveže turističku ponudu sa aranžmanima ove turističke agencije, što je prilika koju turistički djelatnici sa područja ovog Kantona ne trebaju propustiti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.