• OBJAVLJENO: 28.04.2009.
Pripreme za izradu Prijedloga o osnivanju lovišta na području BPK-a Goražde

osnivanje-lovista_b.jpg

U organizaciji Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, 28.04.2009.godine održan je sastanak Stručne komisije za izradu Prijedloga o osnivanju lovišta na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, sa lovnim površinama u administrativnim granicama.

Sastanku je prisustvovao ministar za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prof. Mustafa Kurtović kao i predstavnici lovačkih društava sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

osnivanje-lovista_b1.jpg

Prema riječima predsjednika komisije Meha Hubjera, zadatak komisije je da utvrdi nazive, granice i površine lovišta, vrste divljači koje naseljavaju lovišta; pobroji divljači pod posebnom zaštitom; sačini zapisnik i izvještaj o radu sa predloženim aktom o osnivanju lovišta i dostavi ih ministru za privredu. Rok za izvršenje ovog zadatka je dva mjeseca.

osnivanje-lovista_b2.jpg

– Na osnovu prijedloga udruženja, a po osnovu Zakona o lovstvu, Komisija je nadležna da sačini prijedlog o osnivanju lovišta na području našeg kantona u određenom roku kako bi taj prijedlog uputili prema Skupštini na usvajanje- kazao je ministar Kurtović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.