• OBJAVLJENO: 20.09.2012.
Iz Ministarstva za boračka pitanja
Odobrena novčana pomoć za stambeno zbrinjavanje dvije šehidske porodice

Ministar za boračka pitanja Zijad Briga i predsjednik Organizacije porodica šehida i palih boraca Admir Osmanspahić potpisali su danas Ugovor  o odobravanju novčanih sredstava na ime projekta stambenog zbrinjavanja porodica šehida.

Vrijednost ugovora je 4.000KM, a dvije porodice šehida, Kasima Ramovića i Dike Džanković, ovim sredstvima će riješiti svoje stambeno pitanje. Radi se o porodicama koje žive u teškom materijalnom stanju.

„Danas smo završili jedan projekat koji je Udruženje porodica šehida i poginulih boraca plasiralo prema Ministarstvu za boračka pitanja. Radi se o pomoći u stambenom zbrinjavanju za dvije porodice šehida. Naime, od strane Federalnog ministarstva porodice su dobile materijal za zamjenu krova na porodičnim kućama, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava za izvođenje radova taj materijal do sada nije ugrađen. Potpisivanjem ovog ugovora mi ćemo sufinansirati ovaj projekat stambenog zbrinjavanja sa po 2.000 KM kako bi se mogla izvršiti ugradnja materijala i evo u predstojeću zimu ove dvije porodice će ući bez problema koje su do sada imali. Ja se iskreno radujem što smo ovo zavšili i nadam se da ćemo u vrlo skorijoj budućnosti riješiti sve probleme što se tiče stanovanja za porodice šehida“

Za realizaciju ovog ugovora zadužena je Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, a predsjednik  Admir Osmanspahić ovom prilikom uputio je riječi zahvalnosti Ministarstvu za boračka pitanja i Vladi BPK Goražde na razumijevanju i pomoći koja je odobrena kako bi ove dvije porodice koje žive na rubu egzistencije riješile svoje stambeno pitanje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.