• OBJAVLJENO: 24.09.2012.
Investiciono održavanje putnih komunikacija u nadležnosti kantonalne Direkcije za ceste u 2012. godini
Najavljen skori početak radova

Prema informacijama Direkcije za ceste BPK Goražde, radovi na rekonstrukciji i investicionom održavanju raskrsnice na Splavištu te rekonstrukciji trotoara na mostu „Žrtava genocida u Srebrenici“ trebali bi započeti uskoro.

Ugovor sa firmom „Okac“ d.o.o. kao izviđačem radova potpisan je prošle sedmice, a o detaljima projekta danas je govorio Muhamed Osmanagić, uposlenik Direkcije za ceste BPK Goražde.

– Sam ugovor vrijedan je 192.067 KM i obuhvata dva LOT-a. LOT 1 je rekonstrukcija raskrsnice kod Baćanskog mosta na skretanju prema Zupčićima, odnosno Potkozari, dok se LOT 2 odnosi na sanaciju odnosno rekonstrukciju trotoara na mostu „Žrtava genocida u Srebrenici“ i prilaznih trotoara na desnoj obali Drine – kazao je danas uposlenik Direkcije za ceste Muhamed Osmanagić.

Prema procjenama Direkcije, izvođač radova bi u posao trebao biti uveden uskoro, a odabir nadzornog organa za ova dva projekta je u toku.

– Računamo da će nadzorni organ biti odabran do sljedeće sedmice i istog momenta izvođač će biti uveden u posao, a rok realizacije je 30 dana. Mislim da će realizacijom ovog ugovora, naročito raskrsnica prema Zupčićima dobiti jednu novu, savremenu dimenziju, jedan ljepši oblik. Ovdje smo imali konstantnih problema koje su pravile oborinske vode i računamo da ćemo realizacijom ovog projekta tu stvar riješiti za duži vremenski period – pojasnio je Osmanagić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.