• OBJAVLJENO: 05.05.2009.
Organizovan prijem za predstavnike boračkih udruženja
Pokrenuta inicijativa o izgradnji spomen muzeja

U povodu obilježavanja „Dana otpora“ u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde premijer Bosansko-podrinjskog kantona Nazif Uruči upriličio je 05.05.2009.godine prijem za predstavnike boračkih udruženja iz II svjetskog rata i odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992-1995 godine.

Pored predstavnika udruženja koja okupljaju ovu populaciju, prijemu su prisustvovali ministri za boračka pitanja i privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Dževad Adžem i prof. Mustafa Kurtović te načelnik općine Foča-Ustikolina Zijad Kunovac.

Prilikom ovog susreta predstavnici boračkih udruženja zahvalili su se premijeru na dobroj saradnji sa nadom da će se ta saradnja i u budućnosti nastaviti.

Pored razgovora o trenutnim problemima s kojima se susreću ova udruženja i načinima za njihovo rješavanje, ministar za boračka pitanja Dževad Adžem pokrenuo je inicijativu za izgradnju spomen muzeja gdje bi bila ispisana imena svih žrtava koje su svoje živote dali za odbranu ovog grada, kako bi se na dostojanstven način sačuvala uspomena na te ljude. Udruženja su prihvatila ovu inicijativu, kao i poziv predstavnika vlasti BPK-a Goražde da češće organizuju slične sastanke i sastaju se kad se god za tim ukaže potreba.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.