• OBJAVLJENO: 29.05.2009.
Obilježen Dan Zlatnih ljiljana i dobitnika Zlatne policijske značke
Odavanje počasti najzaslužnijim među zaslužnima

ljiljani_2009_b0.jpg

Kao i ranijih godina, u Goraždu je 29.05.2009. godine, u okviru manifestacije Dani otpora, obilježen Dan Zlatnih ljiljana i dobitnika Zlatne policijske značke.

ljiljani_2009_b01.jpg

Obilježavanje je započelo tradicionalnim polaganjem cvijeća na spomen obilježje braniocima Goražda i odavanjem počasti svima onima koji su za slobodu našeg grada i nezavisnost i suverenitet države Bosne i Hercegovine dali svoje živote.

Dobitnicima Zlatnog ljiljana i Zlatne policijske značke sa područja našeg kantona, članovima porodica posthumno odlikovanih dobitnika najviših ratnih priznanja Armije BiH i prisutnim građanima obratili su se predsjednici SDNRP Federacije BiH i Skupštine SDNRP BPK-a Goražde Dževad Radžo i Derviš Hadžić Dedo, premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, ministar za boračka pitanja u Vladi BPK-a Dževad Adžem, te ratni komandant 1. Višegradske slavne brigade Ahmed Sejdić.

ljiljani_2009_b2.jpg

Ovom prilikom pročitan je i telegram člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića koji je i sam dobitnik Zlatnog ljiljana, a kojim su upućene čestitke onima koji su za svoju hrabrost i nesebično zalaganje u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu odlikovani najvišim mogućim ratnim priznanjima.

 

Nakon centralne ceremonije, te obilaska šehidskog mezarja u Kolijevkama, u poslijepodnevnim satima upriličen je svečani ručak i druženje preživjelih dobitnika najviših ratnih priznanja i članova porodica posthumno odlikovanih branioca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.