• OBJAVLJENO: 22.05.2009.
Obilježavanje godišnjice pružanja otpora u MZ IV

godisnjica_otpora_mzb.jpg

U sklopu manifestacije obilježavanja ”Dana otpora u BPK-a” danas je u mjesnoj zajednici IV – Obarak upriličen prigodan program povodom obilježavanja godišnjice pružanja otpora u ovoj mjesnoj zajednici. Pored građana mjesne zajednice, današnjem skupu prisustvovali su predstavnici Kantona i Općine, kao i Goraždanskog muftijstva, te predstavnici boračkih udruženja i porodica poginulih boraca.

godisnjica_otpora_mzb1.jpg

Prisutnima se prvo obratiio General Major Sead Delić, a nakon njega o važnosti pružanja otpora u ovoj mjesnoj zajednici, te stradanjima, kao i palim borcima govorili su prvi ljudi općine i kantona Načelnik Muhamed Ramović, Premijer BPK-a Nazif Uruči, Muftija goraždanski Hamed ef. Efendić, predsjednik Udruženja logoraša Goražda Salko Kudin, sekretar Saveza logoraša BiH Midheta Orulj, te ministar za boračka pitanja u Vladi BPK-a Dževad Adžem.

Ovo je bila prilika da se svi zajedno prisjete dešavanja iz perioda 1992-1995., kao i svih palih boraca pred čije duše su danas proučene fatihe i položeno cvijeće na spomen česmu palim borcima, a cvijeće su položili članovi porodica poginulih boraca Mjesne zajednice IV.

(Preuzeto sa www.gorazde.ba)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.