• OBJAVLJENO: 17.10.2012.
Drogom protiv droge
„Želim da se probudim“ gostuje u Goraždu

Udruženje “Alhemija film” iz Sarajeva koje trenutno implementira projekat „Heroin“, podržan od strane UNDP-a, u četvrtak, 18.10. organizira Okrugli stol u Centru za kulturu Goražde, sa početkom u 19h.

„Heroin“ je koncipiran kao projekat posvećen prevenciji ovisnosti o drogama, a namijenjen je, primarno, školskoj i studentskoj populaciji. Glavni sadržaj projekta je dokumentarni film pod nazivom „Želim da se probudim“ koji je prvi takve vrste u našoj zemlji, ali i šire. Naime, pomenutim filmom, “Alhemija film” se problemu ovisnosti suprotstavlja na jedan surov, ali izuzetno efikasan i učinkovit način – drogom protiv droge.

U filmu „Želim da se probudim“ nema glumaca, već se radnja zasniva na stvarnim licima koji govore bez cenzure, ali idu i korak dalje. Upravo taj „korak dalje“ je ono po čemu se ovaj projekat i ovaj dokumentarni film razlikuju od svih dosadašnjih pokušaja borbe protiv ovisnosti u našoj zemlji.

Film je primarno namijenjen srednjoškolskoj i studentskoj populaciji, te njihovim roditeljima, ali i široj javnosti, jer ovisnost o drogama je veliko zlo koje nam svima, direktno ili indirektno, prijeti svakoga dana.

Projekat je podržalo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK, te će preko 500 goraždanskih srednjoškolaca u svojim školama biti obuhvaćeno projektom u tekućoj sedmici.

Ulaz na projekciju u kino sali Centra za kulturu Goražde je slobodan, i svi oni koji imaju više od 12 godina su dobrodošli.

Alhemija film

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.