• OBJAVLJENO: 14.06.2009.
UNDP BiH u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Članovima kajakaškog kluba “Buk” Goražde uručena vrijedna donacija

Kajakaški klub “Buk” Goražde dobio je 10.06.2009. godine od UNDP-a vrijednu donaciju kajaka i prateće opreme. Uručivanju donacije, pored predstavnika UNDP-a i članova kajakaškog kluba “Buk” prisustvovali su i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde i predstavnici Općine Goražde.

donacija-undp_buk_b1.jpg Ispred UNDP-a donaciju su uručili Christine McNab, rezidentna predstavnica Razvojnog programa UNDP-a u BiH i Guy Dionne, šef UNDP odjela u Foči, a svečano potpisivanje ugovora o primopredji opreme upriličeno je na obali Drine ispred prostorija kajakaškog kluba.

Ministar privrede Mustafa Kurtović izrazio je veliku zahvalnost na ovoj donaciji koja, ujedno, predstavlja i nastavak aktivnosti UNDP-a u sklopu Razvojnog programa za Gornje-drinsku regiju. Također, istakao je, da će ova vrijedna donacija omogućiti goraždanskim kajakašima da se što bolje predstave na predstojećem Državnom prvenstvu u kajaku čiji je domaćin Goražde, a koje će se održati u sklopu Festivala prijateljstva, 1. i 2. augusta.

donacija-undp_buk_b2.jpg

Christine McNab ovom prilikom istakla je da je jedan od zadataka UNDP-a pomoć postkonfliktnim zajednicama u njihovom razvoju sa fokusom na lokalne zajednice i njihove članove svih dobnih skupina, u sklopu čega je i organizovana ova donacija za koju je sredstva obezbijedila Kraljevina Holandija.

Veliku zahvalnost UNDP-u izrazili su i predsjednik Kajakaškog kluba “Buk” Suad Čeljo, te član kluba Kenan Kadrić.

– Dobili smo šest vrhunskih kajaka za slalom koji će nam pomoći u daljem radu i našim takmičenjima i evropskim, svijetskim, te našim državnim prvenstvima. Uz to smo dobili i četiri spust kajaka i vrlo smo zadovoljni opremom, jer je oprema stvarno vrhunska i zahvaljujem se UNDP-u na ovoj pomoći. Ovo nam puno znači u nastojanju da održimo klub i obučimo nove članove koji će, sa ovom opremom, imati priliku da ostvare zavidne rezultate – riječi su Kenana Kadrića.

donacija-undp_buk_b.jpg

donacija-undp_buk_b3.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.