• OBJAVLJENO: 18.10.2012.
Sastanak premijera i ministrice za obrazovanje sa direktorom goraždanskog SOS Kinderdorf vrtića
Razgovarano o potrebi osiguranja uslova za predškolski odgoj djece iz socijalno ugroženih porodica i novim načinima sufinansiranja

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dr. Alija Begović i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović održali su danas sastanak sa direktorom SOS Kinderdorf vrtića Alijom Lapom na kojem je razgovarano o potrebi  osiguranja novog načina sufinansiranja ovog vrtića budući da bi od 1. januara 2015. godine osnivačka prava nad vrtićem trebala preuzeti lokalna zajednica.

Pored razgovora o mogućim načinima sufinansiranja rada goraždanskog SOS vrtića u ovom tranzicijskom periodu pa sve do 2015. godine, akcenat na današnjem sastanku stavljen je i na potrebu osiguranja adekvatnih uslova za predškolski odgoj i obrazovanje djece iz socijalno ugroženih porodica, čiji broj, na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, nije zanemariv.

U smislu važnosti ulaganja u proces ranog učenja i razvoja djeteta uz podršku zajednice, naglašena je i potreba za stvaranjem uslova za otvaranje jaslica u našem kantonu.

Premijer i resorna ministrica iskazali su načelnu podršku Vlade BPK Goražde u obezbjeđenju podrške za buduće funkcionisanje ovog vrtića, a u narednom periodu trebala bi biti dogovorena konkretna saradnja po ovom pitanju, kao i novi modeli sufinansiranja ovog goraždanskog vrtića.

Ovom sastanku prisustvovali su i učenici koji su u okviru projekta “Volontira-kreditiraj”  odrađivali svoj radni dan u Kabinetu premijera, Ministarstvu obrazovanja i Službi za odnose s javnošću.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.