• OBJAVLJENO: 23.10.2012.
Sastanak sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja
Razgovarano o kontinuitetu podrške pripadnicima boračke populacije

Premijer BPK Goražde dr. Alija Begović i ministri za boračka pitanja i finansije, Zijad Briga i Muhidin Pleh, održali su danas sastanak sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja  BPK Goražde na kojem je razgovarano o aktuelnim pitanjima boračke populacije sa područja našeg kantona.

Osim o redovnim projektima pomoći pripadnicima boračke populacije, razgovarano je i o projektima podrške boračkoj populaciji u narednom periodu. U tom smislu, naglašena je potreba za nastavkom saradnje boračkih udruženja i Vlade, kako bi se osigurao kontinuitet podrške pripadnicima boračke populacije u ostvarivanju njihovih prava.

Na današnjem sastanku rezimirani su i zaljučci sa posljednje tematske konferencije o temi revizije ratnih vojnih invalida sa područja BPK Goražde.

Ministar za boračka pitanja Zijad Briga i danas je izrazio opredjeljenje resornog ministarstva da u skorijem periodu predloži izmjene i dopune kantonalnog Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica, kako bi se na kvalitetniji način pristupilo rješavanju nagomilanih problema u ovoj oblasti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.