• OBJAVLJENO: 01.11.2012.
Predstavnici BPK Goražde na Okruglom stolu o energetskoj efikasnosti
Poštivanje Ugovora o energetskoj efikasnosti još jedan uslov na putu ka EU

U organizaciji Federalnog ministarstva prostornog uređenja i DELTER projekta Evropske unije, u Sarajevu je 30. i 31. oktobra održan Okrugli sto o temi energetske efikasnosti u izgradnji zgrada.

Koncept Okruglog stola bio je da, kroz prezentacije Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva prostornog uređenja i stručnjaka angažovanih unutar DELTER projekta, predstavi legislativno uređenje i akcioni plan energetske efikasnosti u našoj zemlji te da omogući razmjenu dobre prakse i predstavi buduće aktivnosti u ispunjenju zahtjeva iz Ugovora o energetskoj zajednici na svim nivoima vlasti.

Pored predstavnika ostalih kantona i općina iz Federacije BiH, ovom događaju prisustvovali su i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde Jasmin Sadiković te načelnici općina Goražde i Foča-Ustikolina, Muhamed Ramović i Zijad Kunovac.

Realizacija samog DELTER projekta, čiji je cilj pružanje podrške Bosni i Hercegovini da ispuni zahtjeve iz Ugovora o energetskoj zajednici, započela je krajem oktobra 2010. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.