• OBJAVLJENO: 23.09.2009.
Potpisan Sporazum o sufinansiranju I faze izgradnje ambulante porodične medicine u Vitkovićima

Realizacija projekta na zadovoljstvo građana MZ Vitkovići

mz_vitkovici.jpg

U okviru realizacije projekta izgradnje ambulanti porodične medicine danas, 23.09.2009. godine potpisan je Sporazum o sufinaniranju I faze izgradnje ambulante porodične medicine u Vitkovićima. Sporazum o sufinansiranju potpisali su premijer BPK Goražde Nazif Uruči, u ime Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i direktorca goraždanskog Doma zdravlja prim.dr. Sabina Gušo, a ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i resorni ministar Demir Imamović.

Vrijednost I faze procijenjena je na 260.000 KM, od čega će Kanton učestvovati sa sredstvima u iznosu od 100.000 KM.

Ovom prilikom, premijer Uruči pomenuo je da je realizacija projekta izgradnje ambulanti porodične medicine na području BPK Goražde započeta prije šest godina, te da je ovo zadnja od šest ambulanti, čijom izgradnjom će se zaokružiti realizacija ovog projekta na području našeg kantona.

Na pitanje novinara o roku završetka radova na ambulanti porodične medicine u Vitkovićima, ministar Imamović odgovorio je da bi radovi trebali biti okončani do kraja ove godine, do kada bi trebala biti nabavljena i potrebna oprema za opremanje ambulante, čiju nabavku finansira federalno Ministarstvo zdravstva.

Ne skrivajući zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma, direktorica Doma zdravlja Sabina Gušo kazala je da će zahvaljujući Vladi BPK Goražde, Općini Goražde, te federalnom Ministarstvu zdravstva stanovnici Vitkovića, konačno, dobiti moderan objekat porodične medicine, čime će se stvoriti i bolji uslovi za pružanje zdravstvenih usluga građanima.

Inače, Sporazum će postati punovažan tek nakon što ga potpiše i načelnik Muhamed Ramović u ime Općine Goražde, kao treće potpisnice pomenutog Sporazuma.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.