• OBJAVLJENO: 02.10.2009.
Prezentacija nacrta Prostorne osnove Prostornog plana BPK Goražde za period 2008-2028. godina

zastita-prava-djece-b1.jpg

U organizaciji Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde 01.10.2009. godine upriličena je prezentacija nacrta Prostorne osnove Prostornog plana za područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2008-2028.godina, a prezentaciji su, pored prezentera, prisustvovali i predstavnici Savjeta Prostornog plana BPK Goražde u čijem sastavu se nalaze predstavnici BPK Goražde, predstavnici općina Goražde, Foča-Ustikolina i Pale-Prača, po jedan predstavnik Elektroprivrede BiH i BH Telekoma, te jedan spoljnji saradnik iz Sarajeva.

zastita-prava-djece-b2.jpg

Prezentaciju Nacrta Prostorne osnove izvršili su predstavnici Urbanističkog zavoda Republike Srpske koji je, nakon provedene procedure u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, odabran za nosioca aktivnosti izrade Prostornog plana.

Današnja prezentacija upriličena je u cilju što kvalitetnije izrade prostorne osnove, kako bi se mogle dati primjedbe i sugestije, jer je prostorna osnova osnovni dokument na temelju kojeg će se nastaviti aktivnosti na izradi i donošenju Prostornog plana.

Inače, sredstva potrebna za izradu Prostornog plana planirana su u budžetu Ministarstva za urbanizam prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.