• OBJAVLJENO: 06.10.2009.
Posjeta LOT tima EUFOR-a Ministarstvu privrede BPK Goražde

lol-tim-b-1009-b.jpg

Ministar za privredu u Vladi BPK-a Goražde prof. Mustafa Kurtović sastao se 06.10.2009. godine sa šefom njemačkog LOT tima EUFORA-a stacioniranog u Goraždu, pukovnikom Glatzelom Ansgarom. Ovom prilikom predstavnici LOT tima informirani su o privrednim i drugim kretanjima na prostoru našeg kantona, resursima kojima on raspolaže, kao i o mogućnostima koje se nude investitorima. Posebno je naglašeno da je, uprkos recesiji, trenutna situacija u privredi kantona zadovoljavajuća, a ono što posebno raduje jesu pozitivna kretanja u velikim preduzećima koji su nosioci razvoja ovoga kantona, poput preduzeća Pobjeda-Sport, Pobjeda-Rudet, Tvornica alata, Ginex, Bekto Precisa, Emka Bosnia, Sabix, Zlatna nit, kao i pogon ASA Prevent-a u Vitkovićima. Povoljna privredna kretanja najbolje ilustruje podatak da je na prostoru BPK zaposleno 102 radnika više u odnosu na prethodnu godinu.

Ministar je ovom prilikom također istaknuo i dobru saradnju sa UNDP-om u okviru čijih programa se realizuju različiti razvojni projekti na prostoru cijele Gornje-drinske regije, te najavio mogućnost zajedničkog nastupa prema Vladi Federacije, kako bi se i federalna Vlada, kao sufinansijer, uključila u realizaciju razvojnih projekata UNDP-a na ovom području.

lol-tim-b-1009-b1.jpg

Ministar je takođe najavio i skoro održavanje manifestacije „Dani jabuke“ koja će se u periodu od 15. do 17. oktobra 2009. godine održati u Goraždu. Na ovogodišnjoj, šestoj po redu manifestaciji, koja ima međunarodni karakter, očekuje se učešće preko 60 izlagača iz cijele regije, a njen osnovni cilj je promocija zdrave hrane, kao i omogućavanje brendiranja pojedinih domaćih proizvoda i njihov plasman na tržište BiH i šire.

lol-tim-b-1009-b2.jpg

Predstavnike LOT tima ministar Kurtović ovom prilikom pozvao je da posjete, sada već tradicionalnu, manifestaciju „Dani jabuke“.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.