• OBJAVLJENO: 30.10.2009.
Studenti dislocirane nastave Ekonomskog fakulteta u Goraždu dobili besplatne udžbenike

ekonomski-fakultet-301009b.jpg

U organizaciji Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva, 30.10.2009.godine upriličena je podjela besplatnih udžbenika za prvi semestar studentima dislocirane nastave ovog fakulteta, upisanih u prvu godinu redovnog studija u Goraždu. Dodjeli udžbenika prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Alma Delizaimović.

ekonomski-fakultet-301009b1.jpg

Podsjećamo, dislocirana nastava Ekonomskog fakulteta u Goraždu počela je sa radom u 2006/2007 školskoj godini. Studenti ovog fakulteta uživaju ista prava i povlastice kao i studenti fakulteta u Sarajevu.

ekonomski-fakultet-301009b2.jpg

ekonomski-fakultet-301009b3.jpg

-Što se tiče same organizacije i što se tiče same saradnje sa Ekonomskim fakultetom, mi smo i više nego zadovoljni. Menadžment Ekonomskog fakulteta pokušava na sve moguće načine, razumijevajući našu tešku ekonomsku situaciju, izaći u susret ovom kantonu, odnosno, pokušava pomoći da što lakše prebrodimo finansijsku situaciju i da na što bolji način organizujemo sami proces nastave u Goraždu- kazala je ovom prilikom ministrica Delizaimović.

Treba napomenuti da je menadžment Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu besplatne udžbenike podijelio i generaciji studenata koja je prije dvije godine, po prvi put, upisivala prvu godinu, te da će nakon završetka prvog semestra, studenti dobiti i besplatne udžbenike za nastavu koja se sluša u drugom semestru.

ekonomski-fakultet-301009b4.jpg

ekonomski-fakultet-301009b5.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.