• OBJAVLJENO: 23.10.2009.
U Goraždu ponovo otvorena manifestacija Dani meda i ljekovitog bilja

Manifestacija koja propagira zdravo življenje

dani-meda-231009-b.jpg

U organizaciji Udruženja pčelara „Facelija“ u Goraždu je 23.10.2009. godine otvorena treća po redu privredno-kulturna manifestacija Dani meda i ljekovitog bilja „Živjeti s prirodom Goražde 2009.“ koja je, zahvaljujući naporima i zalaganju članova ovog udruženja, ali i mnogobrojnim sponzorima, poprimila karakter tradicionalne manifestacije.

dani-meda-231009-b1.jpg

dani-meda-231009-b2.jpg

Čast da otvori ovu značajnu manifestaciju pripala je premijeru BPK Goražde Nazifu Uručiju, a prisutnim gostima, među kojima se i ove godine nalaze eminentni stručanjaci iz oblasti poljoprivrede, ovom prilikom obratili su se i predsjednik Udruženja pčelara Federacije BiH gosp. Fehro Mustabašić, načelnik Općine Pale-Prača Asim Zec i ministar privrede u Vladi BPK Goražde Mustafa Kurtović.

U okviru dvodnevne manifestacije, kao i prethodnih godina, biće organizovan Okrugli sto, te edukacije za uzgajivače ljekovitog bilja i pčelare, na kojima će domaći stručnjaci govoriti o važnim aspektima ove oblasti poljoprivrede, a posjetioci će imati priliku obići prodajne štandove na kojima su izloženi med i proizvodi od meda, te razne vrste ljekovitog bilja.

Inače, samo organizovanje tri velike privredno-kulturne manifestacije na području BPK Goražde: „Dani meda i ljekovitog bilja“, „Dani jabuke“ i „Festival okusa“ Ustikolina, kao i zainteresovanost posjetilaca, dovoljno govore o poljoprivrednim potencijalima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ali i potrebi organizovanja ovakvih manifestacija u cilju unaprijeđenja poljoprivredne proizvodnje i uspostavljanja poslovnih kontakata.

dani-meda-231009-b3.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.