• OBJAVLJENO: 10.11.2009.
Potpisani Ugovori o dodjeli podsticaja za industrijsku proizvodnju

U prvom krugu dodijeljeno ukupno 98.000,00 KM

poticaj-industrijske-proizvodnje-101109b.jpg

U okviru realizacije Programa dodjele podsticaja za industrijsku proizvodnju, u Ministarstvu za privredu 10.11.2009. godine potpisano je šest ugovora o dodjeli sredstava za podsticaj industrijske proizvodnje na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Iako su u budžetu Ministarstva za privredu za 2009. godinu za realizaciju ovog programa planirana sredstva u ukupnom iznosu od 160.000,00 KM, danas su potpisani ugovori za dodjelu 98.000,00 KM, jer su za dodjelu ovih sredstava aplicirala i neka privredna društva koja nisu ispunila sve uslove propisane objavljenim Javnim pozivom.

poticaj-industrijske-proizvodnje-101109b1.jpg

Ugovore je, u ime Ministarstva za privredu, potpisao resorni ministar Mustafa Kurtović, a ugovori su potpisani sa privrednim društvom MPI „Mlin“ Ustikolina te firmama „Sabix“, „AS Company“, „Baran“, „Hata Comerc“, „In-šeh krug“ iz Goražda.

Obzirom da nisu utrošena sva sredstva planirana za realizaciju ovog programa, predviđeno je da se i ona dodijele do kraja ove kalendarske godine.

Ovom prilikom, ministar Kurtović upoznao je prisutne privrednike da je u toku Javni poziv za zapošljavanje i samozapošljavanje invalidnih lica koji je raspisala kantonalna Služba za zapošljavanje, a koji finansira Federalni zavod za zapošljavanje te najavio da će privrednicima sa područja našeg kantona uskoro biti omogućeno da pod povoljnim uslovima apliciraju za kreditna sredstva namijenjena unapređenju industrijske proizvodnje, a radi se o revolving sredstvima Ministarstva privrede i NLB Tuzlanske banke, u ukupnom iznosu od 1.280.000,00 KM koja će, na kreditnoj osnovi, uz kamatu od 5,4%, biti stavljena na raspolaganje svim privrednicima sa područja BPK Goražde, uz rok otplate od 5 godina i grejs period od 12 mjeseci.

poticaj-industrijske-proizvodnje-101109b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.