• OBJAVLJENO: 13.11.2009.
Susret predstavnika Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika FBiH i predstavnika Vlade BPK Goražde

Izraženo zadovoljstvo zbog postignutog sporazuma sa sindikatima

samostalni-sindikati-b-131109.jpg

Nakon dužeg vremena, 13.11.2009. godine u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde boravili su predstavnici Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

Ovom prilikom premijer BPK Goražde upriličio je sastanak, kojem su, pored predsjednika i generalnog sekretara Sindikata, Saliha Kruščice i Nazifa Kašića, prisustvovali i ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose Radmila Janković, sekretar Vlade Emir Sijerčić, predsjednica Koordinacije sindikata budžetskih korisnika Azra Bukvica te predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika BPK Goražde Nedžad Topalović.

samostalni-sindikati-b-131109b.jpg

Na sastanku je razgovarano o provedbi Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike na području BPK Goražde te pozdravljeno potpisivanje Sporazuma između Vlade BPK Goražde i Koordinacije sindikata budžetskih korisnika BPK Goražde vezano za regulisanje osnovice za plaću i naknade koje nemaju karakter plaće za državne službenike i namještenike u BPK Goražde.

Takođe, istaknuta je dosadašnja uspješna saradnja Vlade BPK sa ovim sindikatom te dogovoreno da se intenziviraju aktivnosti u vezi dalje saradnje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.