• OBJAVLJENO: 25.12.2009.
U Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Potpisan Ugovor o sanaciji tri putna pravca

251209b.JPG

U zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 25.12.2009.godine izvršeno je potpisivanje Ugovora o sanaciji tri putna pravca na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa odabranim izvođačem radova, privrednim društvom „Goraždeputevi“ iz Goražda.

Ugovor sa direktoricom „Goraždeputeva“ Muneverom Ušanović potpisao je Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči, a potpisivanju je prisustvovao ministar Ministarstva za privredu Mustafa Kurtović, u čijoj nadležnosti je realizacija pomenutih poslova.

Ugovor je vrijedan 174.547,20 KM, a radi se o djelimičnoj sanaciji slijedećih putnih pravaca: Regionalni put R448 Goražde-Hrenovica (u dijelu puta Goražde-Jabuka), Mravinjac -Berič i Osanica-Ilovača.

Prema riječima ministra za privredu Mustafe Kurtovića, potpisivanjem ovog ugovora započeće ozbiljne aktivnosti na sanaciji ova tri putna pravca. Inače, realizacija projekta Ministarstva za privredu o sanaciji svih putnih pravaca u ruralnom području, vrijedan oko 9 miliona maraka, biće prioritet kantonalne Direkcije cesta u narednoj godini, a za njegovu realizaciju biće podnijete aplikacije svim relevantnim državnim i federalnim institucijama.
251209b1.JPG

251209b2.JPG

-U ovoj godini, nažalost nismo imali podršku niti jedne institucije kojoj smo slali svoje projekte, a obraćali smo se Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH, Ministarstvu raseljenih lica i izbjeglica FBiH, državnom Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice, kao i Ministarstvu za raseljena lica Republike Srspke,- kazao je ministar Kurtović, koji je istaknuo da očekuje da federalno Ministarstvo za promet i komunikacije izdvoji 700.000 KM za sanaciju i asfaltiranje puta R448 Goražde-Hrenovica , na što je i Vlada Federacije dala svoju saglasnost.

– To je jedina lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja nema asfaltiran put u pravcu sjedišta Kantona i potpuno je neprihvatljivo da se ovakvo stanje i dalje održi- riječi su kantonalnog ministra za privredu Mustafe Kurtovića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.