• OBJAVLJENO: 13.01.2010.
Iz Ministarstva za boračka pitanja

Kontrola utroška sredstava za zapošljavanje i samozapošljavanje boračkih populacija

min-bor-pitanja-130109b.jpg

Ministar za boračka pitanja u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Dževad Adžem upriličio je 13.01.2010.godine sastanak sa korisnicima sredstava za zapošljavanje i samozapošljavanje boračkih populacija, s ciljem kontrole utroška sredstava koja su dodijeljena prema Javnom pozivu.

Podsjetimo se, Ministarstvo za boračka pitanja u 2009. godini raspisalo je Javni poziv za samozapošljavanje i zapošljavanje pripadnika boračkih populacija. Odlukom Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde odobrena su sredstva u iznosu od 90.000,00 KM za devet korisnika pripadnika boračke populacije, u iznosu od po 10.000,00 KM.

min-bor-pitanja-130109b1.jpg

U decembru 2009. godine Ministarstvo za boračka pitanja izvršilo je kontrolu lica koja su dobila ova sredstva i konstatovalo da je 50% lica ispravno utrošilo sredstva te da izmiruju obaveze prema zaključenom ugovoru.

– Ministarstvo za boračka pitanja dalo je do 1. marta 2010.godine rok da lica koja su registrovala svoje djelatnosti na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona izmire svoje obaveze prema potpisanom ugovoru. Ukoliko do prvog marta ne počnu sa uplatama, Ministarstvo će pokrenuti mehanizme povrata sredstava, jer to je precizirano u Ugovoru. Dakle, ukoliko lica ne ispunjavaju odredbe Ugovora, u nadležnosti Ministarstva je da pokrene postupak povrata sredstava i dodijeli ih drugim pripadnicima boračkih populacija u cilju zapošljavanja. – istaknuo je ministar Adžem.

min-bor-pitanja-130109b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.