• OBJAVLJENO: 13.01.2010.
Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milorad Novković sa saradnicima posjetio Bosansko-podrinjski kanton Goražde

Visoke ocjene za rad pravosudnih institucija u BPK-a Goražde

posjeta-vstv-130110-b.jpg

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči sastao se 13.01. 2010. godine sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Miloradom Novkovićem. Sastanku su prisustvovali ministri u Vladi BPK-a Muhidin Pleh i Radmila Janković, predsjednici Kantonalnog i Općinskog suda Goražde Senija Kuljuh i Sead Imamović, kao i glavni tužilac Mirsad Bilajac.
Cilj današnje posjete predstavnika Visokog, sudskog i tužilačkog vijeća bilo je upoznavanje sa funkcionisanjem pravosudnog sistema na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te finansiranjem pravosudnih institucija u 2010. godini.

posjeta-vstv-130110-b1.jpg

Nakon sastanka, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milorad Novković izrazio je zadovoljstvo odobrenim budžetom, kao i radom sudova i Tužilaštva u Goraždu.

– U potpunosti smo zadovoljni sa radom sudova i Tužilaštva u Goraždu i za mene će biti zadovoljstvo da se nastavi sa ovim radom. Inače, u zadnje vrijeme je nešto smanjen priliv predmeta, što opet predstavlja jedan kvalitet za Kanton Goražde-naglasio je gospodin Novković, koji je kazao da nema potrebe za povećanjem broja uposlenih u ovim institucijama.

Zadovoljstvo što su sudovi u Bosansko-podrinjskom kantonu i Tužilaštvo dobili veoma visoke ocjene od predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća izrazio je i Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči.

posjeta-vstv-130110-b2.jpg

– Danas smo bili u jednoj prijatnoj prilici, koja i nije baš uobičajena. U ovakvim susretima obično nešto nedostaje . Prijatno je čuti da sudovi u BPK-a, Kantonalni i Općinski kao i Tužilaštvo, odlično rade svoj posao i da su među najboljim u Federaciji BiH, što se vidi po normama koje oni redovno ispunjavaju. S druge strane, mi dolazimo u red, iako smo ekonomski siromašni. Mi smo među onima koji izvršavaju finansijske obaveze prema sudskim i tužilačkim institucijama, što je opet jedna prijatna konstatacija. To govori o ozbiljnosti pristupa i jednih i drugih. Ohrahruje ono što je danas rečeno, a to je da u dosadašnjem radu nema nijednog političkog pritiska od strane izvršne vlasti prema sudskim vlastima i prema Tužilaštvu. – kazao je Premijer Uruči.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.