• OBJAVLJENO: 14.01.2010.
Javna rasprava o Nacrtu prostorne osnove za izradu Prostornog plana za područje BPK za period 2008-2028.

prostorni-plan-140110-b.jpg

U Maloj sali Centra za kulturu Goražde 14. januara 2010.godine, u organizaciji Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline u Vladi BPK, održana je Javna rasprava o Nacrtu prostorne osnove za izradu Prostornog plana za područje BPK za period 2008-2028. godine. Prezentaciju Prostorne osnove koja predstavlja prvu etapu u izradi postornog plana ovog kantona održao je gospodin Branislav Bijelić, šef tima za izradu Prostornog plana Bosansko-podrinjskog kantona. Zbog izuzetno male posjećenosti javnoj raspravi, izostali su konkretni prijedlozi, primjedbe i sugestije za eventualno izmjene ili dopune Nacrta prostorne osnove.

prostorni-plan-140110-b1.jpg

Postupak izrade Prostornog plana kantona pokrenula je Vlada BPK u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju Bosansko-podrinjskog kantona, a odluka o pristupanju izradi prostornog plana donesena je na sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona, održanoj 29.02.2009. godine.

Nosilac pripreme plana je Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline u Vladi Bosansko – podrinjskog kantona Goražde, a nosilac izrade je Urbanistički zavod Republike Srpske, a.d., Banja Luka, kao najpovoljniji ponuđač.

Javne rasprave će biti održane i u općinama Pale-Prača i Foča-Ustikolina.

prostorni-plan-140110-b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.