• OBJAVLJENO: 20.01.2010.
Ministarstvo za privredu

Predstavljanje plana za podsticaj poduzetništva i obrta u 2010. godini

podsticaj-poduzetnistva-b.jpg

U Ministarstvu za privredu BPK 20.01.2010. godine održan je sastanak sa predstavnicima Obrtničke komore BPK i obrtnicima. Cilj sastanka bio je prezentacija programa „Transfer za podsticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2010. godinu“, odnosno, pružanje prilike obrtnicima da daju eventualne primjedbe i sugestije na ovaj program.

Prema riječima Ismeta Omeragića, načelnika Sektora poduzetništva, obrta i razvoja, industrije i energetike u Ministarstvu za privredu BPK, program podsticaja za ovu godinu bitno se ne razlikuje od prošlogodišnjeg, što najbolje svjedoči činjenica da je iznos za podsticaj ostao na istom nivou – 61.000 KM.

podsticaj-poduzetnistva-b1.jpg

– Sredstva po ovom programu dobiće obrtnici isključivo za opstojnost svog obrtničkog posla i zanata, za očuvanje autohtonosti, novog zapošljavanja, pokretanje novog proizvodnog progrma u svom obrtu, proširenje proizvodnje, proširenje prostora u kome se odvija obrt.- istaknuo je gospodin Omeragić.

Za ovu godinu Skupština BPK nije obavezna davati saglasnost na ovaj program podsticaja čime je procedura znatno skraćena, odnosno, potrebno je samo da Vlada BPK da saglasnost na ovaj program, nakon čega će uslijediti raspisivanje Javnog poziva.

U planu podsticaja za 2010. godinu favorizira se proizvodna djelatnost, dok će jedan od kriterija u Javnom pozivu biti plaćena članarina Obrtničkoj komori.

Predstavnici Obrtničke komore ocijenili su pozitivnim što se u ovoj teškoj finansijskoj situaciji Ministarstvo za privredu i Obrtnička komora pojavljuju kao partneri.

podsticaj-poduzetnistva-b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.