• OBJAVLJENO: 18.02.2010.
U Ministarstvu za privredu

Razgovarano o realizaciji Projekta prečišćavanja i odvodnje tehnoloških i otpadnih voda sa lokaliteta “Pobjeda”

min-privreda-b-180210.jpg

Na inicijativu ministra za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mustafe Kurtovića, 18.02.2010.godine upriličen je sastanak sa predstavnicima firmi sa lokaliteta “Pobjeda” i predstavnicima njemačke nevladine humanitarne organizacije ASB –Arbeiter Samaiter Bund.
Na sastanku je razgovarano o problemima vezanim za relizaciju projekta prečišćavanja i odvodnje tehnoloških i otpadnih voda sa lokaliteta “Pobjeda”. Obzirom da je riječ o investiciji koja je vrijedna od 4-5 miliona maraka, neophodno je obezbijediti izvore sufinansiranja sa većih nivoa vlasti i pristupnih fondova Evropske unije.

min-privreda-b1-180210.jpg

min-privreda-b2-180210.jpg
Prema riječima ministra Kurtovića, krajnji rok za pripremu početka realizacije projekta odvodnje tehnoloških i otpadnih voda sa lokaliteta “Pobjeda” je 31.12.2010.godine, do kada se moraju ponuditi odgovori na modalitete i finasijsku konstrukciju ovog projekta.

– Mi smo se već obratili na više adresa, jer realizaciju ovog projekta ne mogu realizovati sami privredni subjekti Pobjeda-Rudet, Pobjeda-Sport, Unis Ginex i Tvornica Alata kao ni ministarstvo, stoga je potrebno obezbijediti izvore sufinasiranja- kazao je ministar Kurtović.

Na sastanku, takođe je razgovarano i o mogućnostima realizacije još jednog vrlo značajanog projekta, a riječ je o formiranju pogona za reciklažu čvrstog otpada takozvane PET ambalaže u okviru preduzeća AS Kompany koji također iziskuje višemilionsko ulaganje.

min-privreda-b3-180210.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.