• OBJAVLJENO: 27.12.2012.
Uređenje dionice regionalnog putnog pravca R 448
Projekat od velikog značaja za građane općine Goražde i drugih općina

Copy of 100_3860

Radovi na uređenju dionice regionalnog puta R 448, na lokalitetu Baćanski most – naselje Krsnica , ušli su u završnu fazu.. Tim povodom, danas su ministar za privredu  Demir Imamović i direktorica Direkcije za ceste Izeta Jahić posjetili  navedenu dionicu i susreli se sa izvođačem radova, predstavnicima privrednog društva „Okac“ d.o.o,  kako bi se na licu mjesta uvjerili da radovi teku planiranom dinamikom i da će biti završeni u predviđenom roku.

Riječ je o veoma frekventnoj dionici puta od 250 metara koja je proširena u odnosu na dosadašnja četiri metra za još dva. Vrijednost ovog projekta je prema riječima direktorice Jahić u iznosu od 200.000KM, a sredstva su obezbjeđena u budžetu Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

“Ovo će biti jedna doista, u saobraćajnom smislu uređena dionica putne komunikacije. Pored raskrsnice na Baćanskom mostu, kao što vidite, u završnoj fazi je i asfaltiranje, tako da možemo biti zadovoljni, jer mora se priznati da se ovaj dio regionalne putne komunikacije nalazio u katastrofalnom stanju. Radovi će se završiti za dan-dva i to će biti,  sigurni smo, najbolje uređen putni pravac na području BPK Goražde.  Zbog proceduralnih razloga, odnosno obaveza tenderske procedure, kasnilo se sa realizacijom projekta, no zahvaljujući prvenstveno izvođaču firmi “OKAC” , uspjet ćemo projekat završiti u ovoj godini”-riječi su direktorice Direkcije za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Izete Jahić.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.