• OBJAVLJENO: 31.12.2012.
Održan nastavak 5.redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Odobrena sredstva za Program ruralnog razvoja za 2012.godinu

 

5.redovna sjednica Vlade BPK Goražde

5.redovna sjednica Vlade BPK Goražde

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je danas nastavak 5.redovne sjednice.

Na današnjoj sjednici, Vlada je razmatrala i usvojila odluke iz oblasti rada ministarstava za finansije, privredu, boračka pitanja, obrazovanje i socijalnu politiku.

Izdvajamo Odluku o odobravanju novčanih sredstava organizaciji Hilfswerk Austrija za sufinansiranje i implementaciju projekta „Povratak u istočnu Bosnu“. Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u ovom projektu, za čiju su realizaciju sredstva udružili Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku Kantona Sarajevo i općine Pale-Prača i Foča-Ustikolina, učestvuje sa 60.000 KM, i to: za obnovu povratničkih kuća sa 28.041 KM, a za podršku održivom povratku u općinama Pale-Prača i Foča-Ustikolina sa 31.959 KM.

Vlada je dala saglasnost i za sufinansiranje projekta „Sanacija obaloutvrde na lijevoj obali rijeke Drine, dionica hotel „Behar“-bivši objekat „Buk“ u općini Goražde u iznosu od 80.000 KM, budući da se ovaj projekt nalazi na listi prioriteta ove lokalne zajednice te ispunjava uslove propisane Planom i programom utroška sredstva u Sektoru vodopovrivrede za 2012.godinu.

Vlada je odobrila i 86.264 KM za Program ruralnog razvoja za 2012.godinu Ministarstva za privredu kojim će se finansirati 11 projekata i 3 zahtjeva za dodjelu sredstava u ovoj oblasti.

Sa današnje pete sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izdvajamo takođe i Odluku o odobravanju novčanih sredstava mljekari „Milgor“ u iznosu 50.000 KM, koja su namijenjena za pokretanje procedure rješavanja pitanja vlasništva nad ovom firmom.

Ostatak sjednice Vlada je posvetila pripremama materijala za današnju sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Sjednica Vlade BPK Goražde

Sjednica Vlade BPK Goražde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.