• OBJAVLJENO: 16.05.2010.
Sahranjen ministar u Vladi BPK-a Goražde Vladimir Nedimović

Veliki broj građana prisustvovao posljednjem ispraćaju

sahrana_nedimovic_vladimir_180510b.jpg

gorazde-komemoracija170510b.jpg

U prisustvu najbliže rodbine, prijatelja, saradnika te brojnih građana, u maloj sali Centra za kulturu Goražde u nedjelju, 16.maja 2010.godine održana je komemoracija povodom tragične smrti ministra urbanizma, prostornog uređenja i zaštite okoliša BPK-a Vladimira Nedimovića.

Najbližoj rodbini tragično stradalog ministra, ovom prilikom, brojni građani Goražda te zvaničnici izjavili su duboko saučešće, a prisutnima se obratio premijer BPK-a Nazif Uruči.

gorazde-komemoracija170510b1.jpg

“Vlada BPK-a ostala je bez svog uvaženog člana. Iznenadna smrt ministra Nedimovića sve nas je duboko dirnula, a posebno one sa kojima je dugo vremena radio i sarađivao”, kazao je između ostalog premijer BPK-a pozivajući prisutne da odaju dužnu počast preminulom.

sahrana_nedimovic_vladimir_180510b1.jpg

sahrana_nedimovic_vladimir_180510b2.jpg

Komemoraciji su uz članove Vlade i Skupštine BPK-a, prisustvovali i načelnici Općina u sastavu Kantona i Novog Goražda, kao i brojni gosti iz BiH i Srbije.

U prisustvu velikog broja građana, ministar Vladimir Nedimović sahranjen je na porodičnom groblju u Donjoj Sopotnici, u općini Novo Goražde.

Vladimir Nedimović je dan ranije pronađen mrtav u svom gliseru na Drinskom jezeru, a obdukcija je pokazala da je poginuo od povreda zadobijenih usljed udara glisera u manje riječno ostrvo.

gorazde-komemoracija170510b2.jpg

sahrana180510b.jpg

(Galerija slika je dostupna na ovom linku)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.